9-ojoje olimpiadoje „Garstyčios grūdas“ moksleiviai tikrinosi žinias apie krikščionybę
Paskelbta: 2023-04-28 11:35:54

Kasmet Kauno arkivyskupijos teritorijoje esančiose mokyklose kovo–balandžio mėnesį vyksta 8-ų klasių moksleivių  tikybos olimpiada „Garstyčios grūdas”. Ši olimpiada – tai puiki proga aštuntokams patikrinti savo žinias, taip pat ir mokytojams dar kartą žvilgtelėti, ar tinkamai mokiniai įsisavino 7–8 klasių programos žinias, ar moka jas taikyti kitame kontekste, nei mokytojas pateikė pamokoje.

Olimpiada „Garstyčios grūdas“ yra tradicinė, šiemet jau 9-oji. Karantino metais ši olimpiada buvo persikėlusi į internetinę erdvę,  dalyvių skaičius šiek tiek sumažėjo, tačiau šiais metais norinčiųjų išbandyti  jėgas pagausėjo.

Olimpiadoje dalyvavo 245 aštuntokai iš 25  mokyklų. Moksleiviai olimpiados metu per šiek tiek daugiau nei pusvalandį turėjo atsakyti į 40 klausimų apie sakramentus, Dievo įsakymus, krikščioniškas vertybes, Bibliją, pasaulio religijas ir t. t. Mokiniai teisingą atsakymą galėjo pasirinkti iš pateiktų keturių variantų. Klausimai, kurie praktikuojančiam tikinčiajam atrodytų lengvi, kai kuriems aštuntokams buvo tikras iššūkis.

Balandžio 6 d. vertinimo darbų komisija patvirtino dalyvavusių jaunuolių balus. Peržvelgiant rezultatus, vertinimo komisijai buvo džiugu, kad jaunuoliai puikiai išmano Bažnyčios istoriją, teologiją, liturgiją.

Džiaugiamės ir sveikiname 13 moksleivių (pagal nuostatus 5 proc.), surinkusių daugiausia balų.

Tai Vytautas Jankauskas (KTU Inžinerijos licėjus), Faustė Karpavičiūtė (Kauno Tado Ivanausko progimnazija), Eva Kondrotaitė (KTU Inžinerijos licėjus), Airidas Karmazinas (Kauno šv. Roko mokykla), Augustas Musteikis (Ruklos Jono Stanislausko mokykla-daugiafunkcis centras), Karina Trampaitė (Ruklos Jono Stanislausko mokykla-daugiafunkcis centras), Ieva Astrauskaitė (Kauno Tado Ivanausko progimnazija), Evaldas Galuška (Ruklos Jono Stanislausko mokykla- daugiafunkcis centras), Akvilina Kruopytė (Kauno jėzuitų gimnazija), Saulius Skrinska (KTU inžinerijos licėjus), Ugnė Starkauskaitė (Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazija), Lukas Starkus (KTU Inžinerijos licėjus), Donatas Vasiliauskas (Kauno jėzuitų gimnazija).

Moksleivius rengė mokytojai: ses. Veronika Višimerskaitė, Aurelija Kviklienė, Aldona Rakauskienė, ses. Gražina Dapšauskytė, Antanas Vasilius, Rolandas Jakušovas, Jolanta Kiudulienė.

Visiems olimpiados dalyviams įteikti padėkos raštai, o daugiausia balų surinkusieji apdovanoti diplomais ir atminimo dovanėlėmis.

2023 m. olimpados „Garstyčios grūdas“ rezultatai (parsisiųsti PDF).

Inga Rakauskienė,
Kauno akrivyskupijos Katechetikos centro metodininkė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune