Kauno parapijų jaunuoliai piligrimystėje „užtvirtino“ pasirengimą Sutvirtinimui (2022 04 02)
Paskelbta: 2022-04-05 20:41:04

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

Piligrimystėje keliaujama to link, ko tikiesi. Balandžio 2 d., ties Žemutiniais Kaniūkais startavę, Kauno  miesto parapijų jaunuoliai leidosi į vieną kelią skirtingų tikslų link. Vieni siekė nepasiduoti nuovargiui ir sėkmingai pasiekti Kulautuvos Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčią. Kiti atvyko ieškodami paguodos ir vilties žodžių susitikime su Dievu, treti – tarpusavio bendrystės džiaugsmo.

14 km kelyje žingsniavo 155 jauni žmonės, teigiamai atsakę į kvietimą „užtvirtinti“ jau pusmetį vykstantį pasirengimą priimti Sutvirtinimo sakramentą.

Žvarboką šeštadienio rytą jaunuolius pasitiko ir kelyje lydėjo net 54 savanoriai. Šį gausų ir žavų būrį sudarė katechetai, jaunimo vadovai, jaunieji parapijų lyderiai. Nemenką atkarpą kartu paėjėjo ir kunigai: Liutauras Vilėniškis, Andrius Alminas, br. Piotras Komorniczakas OFM Cap. Unikali patirtis buvo keliaujant atlikti išpažintį ar nuoširdžiai pasikalbėti su dvasininku.

Dar vienas šeštadienio netikėtumas – policijos pareigūno, Lietuvos policijos mokyklos dėstytojo Daliaus Mackelos liudijimas. Nuėjus kelis kilometrus piligrimų kolonoje įsivyravo tyla. Išsiėmę mobiliuosius telefonus ir įsijungę „Spotify“ platformą visi klausėsi žygio vedėjo Justino Visicko ir Daliaus pokalbio.

Į klausimą, kokiu būdu veikia Bažnyčioje, pašnekovas atsakė:

„Duosiu tau, Justinai, hibridinį atsakymą. Aš savo gyvenime propaguoju dvi maldas. Kiekvieną rytą, važiuodamas į darbą bei vakare, kartu su visa šeima. Tikrai per visą dieną prisikaupia ir už ką atsiprašyti, ir už ką padėkoti. Taip ir su buvimu. Renkuosi būti druska. Ji mažiausiai matoma maiste. Jos tu nematai, kaip, pvz., kokios mišrainės, bet ji arba labai aiškiai pagerina situaciją, arba, pasitaiko, ir pablogina.“

Įrašas finišavo gyvu susitikimu su policijos pareigūnu jam labai brangioje vietoje – greta kapinaičių, kuriose palaidotas Daliaus brolis, irgi dirbęs su jaunais žmonėmis būdamas VDU Katalikų teologijos fakulteto dėstytojas, VU Religijos studijų ir tyrimų centro bendradarbis, teologijos daktaras Valdas Mackela (1972–2017).

Piligrimystės finišui – pokalbis „Klausk drąsiai“ su kunigu Vincentu Lizdeniu bei šv. Mišių puota. Kokia jauki klebono kunigo Antano Gražulio SJ prižiūrima Kulautuvos bažnytėlė!

Už paramą produktais dėkojame UAB „Uriga“ – sotus piligrimas = laimingas piligrimas.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune