Lyderystės akademija jauniesiems parapijų bei organizacijų savanoriams (2022 10 28–30)
Paskelbta: 2022-11-03 11:25:49

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

Įkvė̃pti bendrystės ir įkvėptì mokinystei. To siekta ir tai patirta jaunimo lyderių akademijoje, kurios šurmulys užfiksuotas mūsų mylimų Zalensų sodyboje. Spalio 28–30 d. parapijose ir katalikiškose organizacijose savanoriaujantys jaunuoliai čia susitiko mokytis lyderystės.

Kas tie lyderiai? Tai jaunuoliai, padedantys rengtis Sutvirtinimo sakramentui, patarnaujantys prie altoriaus, giedantys bažnyčių choruose ir pan. Jiems rūpi žodžiai: drąsus, atsakingas ir sektinas pavyzdys.

Kartu su lektoriais gvildenome reiškinį „krikščioniška lyderystė“.

„Švietimo nuotykių“ ieškotojai Mingailė ir Tautvydas palydėjo atpažįstant bendraamžių poreikius bei parodė kryptį nesmurtinės komunikacijos link.

Apie energiją ir kūrybingumą dalytasi su aktorėmis Inga Šviesaite bei Paulina Pranciška Nešukaityte. Teatrinių dirbtuvių tikslas buvo drąsa prieiti bei užkalbinti pirmam.

Kaip „nesusimauti“ liudijant bendraamžiui? Pasiruošti, sakė tikybos mokytojas ir komikas Justinas Visickas, pakvietęs į liudijimų rašymo pratybas.

Padėkos katechetams, mokytojams, bendruomenių vadovams ir kunigams, pakvietusiems jaunuolius puoselėti savus, krikščioniškos lyderystės, įgūdžius.

 

Monika Žydeliūnaitė,

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune