Padėka Kristaus meilę liudijantiems jauniesiems arkivyskupijos savanoriams (2022 12 22)
Paskelbta: 2022-12-23 10:24:58

Nuotraukos – Jono Pauliaus II piligrimų centro

Gruodžio 22 d. mūsų arkivyskupas Kęstutis Kėvalas pakvietė ilgalaikius arkivyskupijos savanorius į padėkos vakarą. Šie jauni žmonės šiais metais su didžiule meile tarnavo įvairiuose arkivyskupijos renginiuose – Devintinėse, Kryžiaus kelyje, Šiluvos atlaiduose, žygiuose ir kt.

Popietę pradėjome šv. Mišiomis, kurias aukojo arkivyskupo sekretorius bei kurijos vicekancleris kunigas Vincentas Lizdenis. Buvome kviečiami nepamiršti šlovinti Dievą ir džiaugtis Juo, savo Gelbėtoju, visose gyvenimo aplinkybėse. Šis stabtelėjimas maldai padėjo ruošti savo širdis ateinančioms Kalėdoms.

Drauge pavalgę, keliavome į Nacionalinį Kauno dramos teatrą, žiūrėti režisieriaus Jono Vaitkaus spektaklio „Ne sau žmonės". Spektaklyje primintos Vydūno eilės kvietė būti laisvais žmonėmis, mylėti savo tėvynę bei siekti tobulesnio žmogiškumo. Vakarą užbaigėme nuostabiu „Šimtalapiu“, prie kurio aptarėme visus spektaklio įspūdžius.

Dėkojame mūsų ganytojui už tokią gražią šventę ir rūpinimąsi jaunais žmonėmis bei kiekvienam savanoriui, kuris šiemet mažais ir dideliais darbais liudijo kitiems Kristų.

Jono Pauliaus II piligrimų centras

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune