Gavėnios kelionė su dekanatų tikybos mokytojais ir katechetais „Jis ryžtingai nukreipė savo žingsnius“ (Lk 9, 51)
Paskelbta: 2023-04-06 16:26:31

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro kvietimu šiais metais visų dekanatų tikybos mokytojai ir katechetai susitiko maldoje ir bendrystėje sau artimiausio dekanato centro parapijos bažnyčioje.

Vasario 22 d. Pelenų trečiadienį Kauno arkikatedroje bazilikoje Gavėnios kelionę pradėjome kartu su Kauno I ir Kauno II dekanato tikybos mokytojais ir katechetais. Katechezę sakė, Švč. Sakramento adoracijoje maldoje palydėjo ir šv. Mišių aukai vadovavo Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas.

Vasario 24 d. Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje mintimis, kaip Gavėnios kelionę išgyventi prasmingai ir susitaikius su Dievu, pasidalijo ir šv. Mišių maldoje palydėjo kunigas Eligijus Žakys. Drauge su katechetais ir tikybos mokytojais apmąstėme Kryžiaus kelią, dalyvavome Švč. Sakramento adoracijoje. Po šv. Mišių bendrystėje prie arbatos puodelio mokytojai ir katechetai pasidalijo savo džiaugsmais ir rūpesčiais.

Kovo 3 d. palydimi kunigo Liutauro Vilėniškio susitikome su Jurbarko dekanato katechetais ir tikybos mokytojais. Drauge apmąstėme Kryžiaus kelio stotis, meldėmės už dekanato tikybos mokytojus ir katechetus, klausėmės kunigo Liutauro Vasiliausko katechezės, po šv. Mišių bendravome prie bendro stalo.

Kovo 10 d. susitikome su Kėdainių dekanato katechetais ir tikybos mokytojais. Kunigas Gediminas Kasperavičius kalbėjo apie ryžtą Šventajame Rašte, drąsino svajoti ir nepasiduoti liūdesiui. Šv. Juozapo bažnyčioje žvelgėme į adoracijos tyloje kalbantį Viešpatį, apmąstėme ryžtingą Kristaus kančios kelionę. Po šv. Mišių kartu svajojome apie tikybos mokytojų piligrimystę Lietuvoje ir užsienyje.

Kovo 15 d. Raseinių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje šv. Mišias už mokytojus ir katechetus aukojo dekanas kunigas Vytautas Paukštis. Šventumo keliu eiti sekant Dievo tarnaičių Elenos Spirgevičiūtės ir Adelės Dirsytės pavyzdžiu pakvietė kunigas Robertas Urbonavičius.

Kovo 23 d. Ukmergės dekanato ugdytojai stabtelėjo maldoje Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje. Už katechezę, tarnystę švenčiant Sutaikinimo sakramentą bei šv. Mišių homiliją dėkojame kunigui Peteriui Herteliui.

Širdingai dėkojame katechetus ir mokytojus lydėjusiems dekanams ir kunigams už katechezę, padrąsinimą eiti pašaukimo keliu nebijant sunkumų ir iššūkių, Sutaikinimo sakramento malonę, šv. Mišių auką, šiltą priėmimą į savo parapijos namus ir tolesnį palydėjimą malda.

Ryžto iki galo eiti paskui mus mylintį Kristų ir šviesaus Kristaus Prisikėlimo ryto linki Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro komanda.

Sesuo Benedikta Cylikaitė,

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centras

 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune