Rekolekcijos jaunimo tikėjimo ugdytojams Šiluvoje (2023 03 31–04 01)
Paskelbta: 2023-04-07 09:55:16

 

Kovo 31 – balandžio 1 d. Šiluvoje vyko Kauno arkivyskupijos tikybos mokytojų ir katechetų rekolekcijos. Kartu stabtelėjome vieną parą drauge su Mergele Marija įžengti į Didžiąją savaitę. Bendrystės, tylos ir maldos momentais ėjome pas Tą, kuris savo meile padaro mus gyvus – trokštančius tarnauti, melstis, dirbti, ilsėtis ir švęsti.

Lydimi kunigų saleziečių Aleksio Danilo Garro bei br. Piercarlo Manzo penktadienį Šiluvos šile meldėmės Kryžiaus kelią. Šioje maldoje buvome pakviesti „neštis“ vardą žmogaus, kuris eina savo gyvenimo kančios kelionę, ir Jėzui patikėti savo sunkumą, kuriame prašome jėgų, ištikimybės, drąsos. Kiekvienas norintis galėjo pasidalyti savo įžvalgomis, maldos užtarimu, Lietuvos palaimintųjų, Dievo tarnų gyvenimo istorijų liudijimu, drąsinančiu sekti Kristų iki galo. Iki tuščio kapo, ženklinančio Kristaus prisikėlimo tikrovę, kurią kiekvienas savo gyvenimo kelionėje išgyvename, kiek valandų, dienų ar metų bereikėtų eiti visiškoje tamsoje, aklai sekant maldos gelmėje sužimbančią nedidelę šviesą.

Šeštadienio rytą pradėję maldoje, po pusryčių turėjome pirmąjį ryto impulsą, kuriame savo giliausius širdies troškimus pažinti padėjo eduk. mgr. Virginija Blaževičienė. Antrajam įvadui prie ikonos tema „Švč. Mergelė Marija – Gyvybę teikiantis Šaltinis“ pakvietė sesuo Benedikta Cylikaitė SF.

Popiet šiek tiek pailsėję mąstėme apie Dievą kaip Gailestingą Tėvą, laukiantį kiekvieno iš mūsų, kad dar kartą patvirtintų mūsų tapatybę – esame Dievo mylimi sūnūs ir dukros. Esame pakviesti eiti tokiu vidiniu tempu, kad galėtume iki galo išgyventi šalia mūsų esančio Jėzaus artumą bei spėtume giliai mylėti savo brolius ir seseris.

Švč. Sakramento akivaizdoje būdami, švęsdami Sutaikinimo sakramentą ir Eucharistijos pamaitinti, kiekvienas radome savo kelią prie To, kuris iš Kryžiaus mirties mums teikia savo gyvybę.

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

 

 

 

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune