Seminaras mokytojams ir katechetams apie jaunuosius misionierius (2011 05 13)
Paskelbta: 2011-05-17 17:32:27

Gegužės 13 d. Kauno arkivyskupijos Katechetikos centre vyko kvalifikacinio seminaro „Vaikų ir paauglių solidarumo ir socialinio aktyvumo ugdymas (11–14 metų amžiaus)“ II dalis. Seminaro tikslas buvo pristatyti tarptautinės Jaunųjų misionierių asociacijos programą ir jos taikymą, įvairiose aplinkose ugdant vaikų ir paauglių solidarumo ir socialinio aktyvumo įgūdžius.

Lektorė ses. Fausta Rasa Palaimaitė priminė, kaip gimė Jaunųjų misionierių judėjimas. Po Prancūzijos revoliucijos Nansi (Nancy) vyskupas Charlesas de Forbin-Jansonas paprašė Prancūzijos vaikų gelbėti Kinijos mažylius, kurie dėl nepritekliaus ar savo lyties buvo žudomi. Vaikai ryžosi kasdien melstis Mergelei Marijai ir sutaupyti po vieną pensą per mėnesį. 1843 m. Jaunieji misionierei jau veikė Prancūzijoje, Belgijoje, Olandijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Anglijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje. Po metų asocijacija taip pat veikė ir Kinijoje, kur tikinčios moterys ėjo nuo namų prie namų ieškodamos vaikų, atsidūrusių mirtiname pavojuje. Kinijoje atsirado vaikų namai, išlaikomi Europos vaikų, kurių auklėtiniai gavo puikų krikščionišką auklėjimą bei išsilavinimą.

Lektorė vaizdingai pateikė „Dešimt misionieriško gyvenimo priesakų“; papasakojo, kokius darbus jaunieji misionierei gali nuveikti skirtingais liturginių metų laikotarpiais, pristatė Rožinio maldą, sujungiančią visų penkių pasaulio kontinentų vaikų poreikius.

Seminare dalyvavo įvairių dalykų mokytojai, parapijų katechetai ir žmonės, besidomintys socialiniu vaikų ugdymu.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune