Arkivyskupijos jaunimas Taizé susitikime Rygoje ir pamaldose Kaune
Paskelbta: 2017-01-11 08:25:04

Rygoje įvyko jau 39-asis Europos jaunimo žiemos susitikimas, organizuojamas Taizé bendruomenės. Nuo gruodžio 28 iki sausio 1 d. Latvijos sostinėje susibūrė 15 tūkstančių jaunų žmonių iš visos Europos. Tai buvo pirmas kartas, kai žiemos susitikimas organizuotas Baltijos šalyse. Lietuvos jaunimas taip pat nepraleido progos dalyvauti šiame renginyje. Net 600 jaunų žmonių iš mūsų šalies išgirdo dar vasarą Krokuvoje, Pasaulio jaunimo dienose, popiežiaus Pranciškaus išsakytą paraginimą pakilti nuo sofos, autis žygio batus ir keliauti užsikrėsti džiaugsmu.

Iš Kauno arkivyskupijos į Rygą iškeliavo apie 300 piligrimų. Kiekvienam ši piligriminė kelionė atnešė skirtingas patirtis, tačiau jaunimą išties sužavėjo draugiški ir paslaugūs miestiečiai, puikus renginio organizavimas, galimybė savaitę apsigyventi vietinių žmonių namuose, pažinti artimiausių kaimynų kultūrą. Kiekvienas mūsų šalies piligrimas nesunkiai galėjo pasijusti kaip namuose. Jauniems žmonėms ne mažiau svarbi buvo ir galimybė dalytis tikėjimu bendrose pamaldose bei kas rytą aptarti Šventojo Rašto skaitinius parapijose organizuojamose diskusijų grupelėse. Dalis Kauno arkivyskupijos jaunimo nusprendė savo tarnystėmis prisidėti prie Europos jaunimo žiemos susitikimo organizavimo – iš Kauno buvo išvykusi 50-ies savanorių grupė.

Piligrimai iš Rygos parsivežė iš naujo išgyventas Evangelijos vertybes – džiaugsmą, paprastumą ir gailestingumą. Šiuos dalykus patirti padėjo tiek Taizé broliai, tiek ir paprasti miestiečiai, atverdami savo namus ir širdis kiekvienam atvykusiam jaunam žmogui. 2017–2018 m. Europos jaunimo žiemos susitikimą Taizé bendruomenė nusprendė organizuoti Bazelyje (Šveicarija). Tikimasi, kad jame ir vėl dalyvaus nemažas būrys piligrimų iš visos Lietuvos ir Kauno arkivyskupijos.

Sausio 3 d. vakarą arkivyskupijos jaunimas su keliais Taizé bendruomenės broliais šventė pamaldas Kauno Šv. Jurgio Kankinio ([pranciškonų) bažnyčioje.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune