VšĮ „Kataliko balso“ seminaras Kaune apie lytiškumo etiką (2017 12 05)
Paskelbta: 2017-12-07 16:42:46

VšĮ „Kataliko balsas“, bendradarbiaudamas su Kauno arkivyskupijos Jaunimo centru, rengia trečią „Kataliko balso“ akademijos kursą „Lytiškumo etika: šiuolaikiniai iššūkiai ir Bažnyčios atsakas“. Tai keturių susitikimų kursas, kuriame aptariamos tokios temos, kaip šiandienos kultūroje vyraujanti lytiškumo etika, Katalikų Bažnyčios mokymas apie lytiškumą, nereguliariosios situacijos ( homoseksualumas ir transseksulaumas), lytiškumo etikos perteikimo klausimai ir kt.

Gruodžio 5 d. Jaunimo centre įvyko pirmasis susitikimas su „Kataliko balso“ iniciatyvos vadove lektore Toma Bružaite. Ji dalijosi tema „Šiandienos kultūroje vyraujančios lytiškumo etikos bruožai“. Seminare dalyvavo ir aktyviai į diskusijas įsitraukė trisdešimt aštuoni kursų dalyviai: Jaunimo centro ir lytiškumo ugdymo programos „Pažink save“ savanoriai, sužadėtinių kursų ir parapijų jaunimo vadovai, mokytojai ir kiti.

Tikimės, kad šie kursai padės geriau suprasti vyraujančias problemas šiuolaikinėje kultūroje ir tinkamai komunikuoti su visuomene lytiškumo etikos klausimais.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune