Įkvėpimas, giesmė ir malda jaunimo vakare (2021 11 11)
Paskelbta: 2021-11-18 11:28:08

Nuotraukos – KAJC savanorės Urtės

Lapkričio 11 d. arkivyskupijos Jaunimo centras rengė maldos ir giesmių vakarą. Sesers Juozapos Živilės Mieliauskaitės SF katechezė buvo įkvepiantis jo startas.

„Negydoma liga išplinta, taip? Būtent taip plinta ir nuodėmė bei šventumas. Gyvendamas šventumu platini jį. Gera vieta skleisti šventumą – bendruomenė. Ar turi bendruomenę? Ir, šiaip, ar jautiesi Bažnyčios dalimi? Bandant atsakyti į šį klausimą, pasitikrink ir šiuos: „Ar man rūpi Bažnyčia?“, „Ar man skauda dėl Bažnyčios?“

Tie, su kuriais geriame kavą, – tampa mūsų bičiuliais, o tie, su kuriais meldžiamės, – broliais. Kodėl? Nes malda yra labai intymus santykis. Taip pat svarbus yra ir dvasinis paludėjimas. Žmogus, su kuriuo reguliariai kalbiesi apie tikėjimo dalykus, gali padėti atpažinti Dievo veikimą. Atpažinti Dievo balsą reikia mokytis, ir tam reikalingas dvasinis palydėjimas. Aš, sesuo Juozapa, drąsiai sakau: Bažnyčiai rūpi jūsų tikėjimas“, – sakė jaunimui jo palydėtoja ir katechetė.

Kitas to vakaro įkvėpimas buvo Radvilė Žalaitė, Martynas Jokšas bei Girmantė Vaitkutė. Tai balsai, sukvietę prie Viešpaties altoriaus.

Padėka kunigams: Sigitui Jurkštui, Kęstučiui Geniui, br. Andžejui Biniekui OFM Cap, Liutaurui Vileniškiui. Apkabinimai sesutėms: Juozapai Živilei Mieliauskaitei SF ir Ingai Rukaitei FMA. Nuoširdus džiaugsmas užtarimo malda stiprinusios sielovados bendruomenės „Gailestingumo versmė“ nariais.

Kitas maldos ir giesmių vakaras – gruodžio 9 d.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune