Koncertas-minėjimas Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje atmenant Juozo Naujalio gimnazijos mirusiuosius (2022 10 28)
Paskelbta: 2022-11-04 09:54:53

Šlovinti Viešpatį ir malda palydėti išėjusius pas jį... Jau antrus metus Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje vyko Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos bendruomenės atminimo vakaras, skirtas pas Viešpatį iškeliavusiems gimnazijos mokytojams.

Vakaras prasidėjo Šv. Mišiomis ir bendra malda, jų metu giedojo Jaunučių choras (vad. R. Daugėla, koncertmeisterė A. Gelusevičienė) ir ir choras „Cantica“ (vadovas R. Daugėla, koncertmeisterė A. Gelusevičienė), o po jų vyko mokytojų ir mokinių koncertas.

Nuostabaus koncerto iniciatoriai yra Ramunė Jarocka, Aurelija Inokaitienė ir Rolandas Daugėla.

Ši tradicija atsirado gimnazijos mokytojos Ramunės Jarockos dėka. Vakaro metu buvo dalijamasi jautria istorija, kuomet koncerto-minėjimo idėja kilo mirus Ramunės Tėčui, ilgamečiam gimnazijos smuiko mokytojui. Taip ir atėjo mintis pagerbti visus išėjusius gimnazijos bendruomenės narius. Nors tradicija gyvuoja neilgai, tačiau gimnazijos direktorės pavaduotoja Nijolė Noreikaitė pasidalijo džiaugsmu, jog vaikai labai noriai koncertuoja šiame minėjime, todėl tikimės šią tradiciją bei bendruomeninę maldą puoselėti ir ateityje.

Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune