Birželio 16–18 d. PRAKTINIS ŠLOVINIMO SEMINARAS Kaune „Angelų akivaizdoje Tau giedosiu“ (plg. Ps 138, 1) (registracija iki birželio 9 d.)
Paskelbta: 2023-05-09 10:01:33


PRAKTINIS ŠLOVINIMO SEMINARAS „Angelų akivaizdoje Tau giedosiu“ (pagal Ps 138, 1)

Šlovinimo, kaip gyvenimo būdo, dvasingumas ir praktika
  

Tėvai redemptoristai, misijų bendruomenė „Gyvybės medis“, VDU sielovados komanda, Kauno arkivyskupija, padedant bendruomenei „Gailestingumo versmė“, organizuoja praktinį šlovinimo seminarą Kaune. 

Seminaras prasidės birželio 16 d., penktadienį, ir baigsis birželio 18 d., sekmadienį. Renginys vyks Kauno jėzuitų gimnazijos fojė, Rotušės a. 9.

Mokymus apie šlovinimą ves Scott’as ir Donna Underwood’ai, kurie jau daugelį metų bendradarbiauja tiek su redemptoristais, tiek su Slovakijos pasauliečių bendruomenėmis „Gyvenimo upė“ ir „Kalvarija“. Tai bus pirmas kartas, kai jie tarnaus Baltijos šalių regione.

Šlovinimo seminaras iš dalies bus panašus į rekolekcijas. Jame gali dalyvauti visi, kurie norėtų pagilinti supratimą apie šlovinimo, kaip gyvenimo būdo, dvasingumą bei išmokti praktinių šlovinimo tarnystės Bažnyčioje niuansų. Apie šlovinimo tarnystę mokysimės kaip apie integraliai apimančią tikinčiojo širdį, protą ir kūną. Tai bus mokymų, maldos, muzikos, bendravimo ir diskusijų laikas. Seminaro metu taip pat turėsime galimybę išmokti keletą Scott’o Underwood’o giesmių, kurios neseniai buvo išverstos į lietuvių kalbą. Scott’as yra parašęs ir išleidęs daugiau kaip 80 giesmių. Nemažai jų jau išverstos bei giedamos įvairiomis, tarp jų ir lietuvių, vokiečių, ispanų bei slovakų, kalbomis.

Šiuo metu Scott’as jau 27-erius metus dėsto matematiką JAV valstybinėje mokykloje ir neseniai pradėjo vairuoti mokyklinį autobusą! Scott’as jau 37 metus yra susituokęs su žmona Donna. Jie turi tris, dabar jau suaugusius, vaikus. Be daugybės šlovinimo albumų, jis parašė ir meilės dainų albumą „Meilės laiškai“, skirtą žmonai Donnai. Šeimos metais jis įrašė 4 dalių vaizdo įrašų ciklą apie santuoką ir šeimą Lietuvos ir Slovakijos tikintiesiems.

Registracija į renginį vyks iki birželio 9 d., penktadienio. Registruotis prašome čia >> 

Orientacinė auka už renginį – 50 eurų. Daugiau informacijos galite rasti registracijos formoje arba susisiekę su organizatoriais el. paštu misijumokykla3m@gmail.com. Išsamesnę renginio programą gausite užsiregistravę.

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune