Seminaras su misionieriumi iš Maltos apie svetingą ir kūrybingą evangelizaciją (2023 02 14)
Paskelbta: 2023-02-17 17:55:32

Lietuvoje lankęsis svečias misionierius Noelis Chircopas iš Maltos vasario 14 dieną Kaune vedė seminarą ,,Kūrybingumas šių dienų tarnystėje“. Seminare dalyvavo daugiau nei 20 sielovados bendradarbių iš arkivyskupijos institucijų ir parapijų.

Misionierius dalijosi, kad Bažnyčia egzistuoja tam, kad evangelizuotų. Ir evangelizuoti turime kūrybingai, pasitelkdami šių dienų „kalbą“.

Vienas labiausiai šiais laikais patraukiančių dalykų yra smalsumas. Smalsumas – tai įrankis, kurį galime pasitelkti skelbdami Evangeliją. Tiek pat svarbūs yra ir uolumas, ir užsidegimas. Norėdamas apibūdinti evangelizaciją, popiežius Benediktas XVI vartojo tris žodžius: TIKĖK, ELKIS, PRIKLAUSYK (tai reikštų: tikėk į Dievą, elkis pagal įstatymus, priklausyk Bažnyčiai).

Svečias įvardijo, kad šių dienų evangelizacijos „spalva“ yra SVETINGUMAS. Turime būti svetingi ir atverti savo namų bei širdies duris. Būdami svetingi, priimamame žmones ir jų neteisiame, o tik dalijamės su jais Gerąja naujiena. Taip pat labai svarbu yra pasiduoti Šventajai Dvasiai ir nebijoti išeiti iš savo komforto zonos – Šventoji Dvasia tikrai ragins mus palikti savo patogumus ir siekti daugiau.

Noelis Chircopas atkreipė dėmesį, kaip svarbu svajoti, ir netikėtai kaip pavyzdį nurodė lietuvių dailininką ir muziką M. K. Čiurlionį, kuris leido sau svajoti ir žengė už savo komforto zonos ribų, todėl dabar galime gėrėtis ir didžiuotis jo kūriniais.

Kalbant apie kūrybingumą buvo įvardyti net keli etapai, per kuriuos idėjos virsta realybe. Tai svarbu tiek menininkams, tiek ir su menu nieko bendro neturintiems. Svajojame tam, kad gimtų idėja. Tada tą idėją išnešiojame (inkubacija), paskui žadiname ją (stimuliacija), o galiausiai išryškiname ir dalijamės (iliuminacija). Perfekcionizmą ir dvasinį aklumą misionierius įvardijo kaip pačius didžiausius kūrybingumo trukdžius.

Jovita Demskytė,
Misijų mokykla

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune