Kauno universitetų studentai ALFA kurse: startuoja 10 savaičių kelionė (2023 09 25)
Paskelbta: 2023-09-27 16:19:35

Nuotraukos – organizatorių

Rugsėjis Kauno aukštųjų mokyklų studentams buvo kupinas įvairių pasiūlymų šiems mokslo metams iš arkivyskupijos  akademinės sielovados bendradarbių.

Vienas iš pasiūlymų startavo rugsėjo 25 dieną. Tai Alfa kursas studentams, kurį organizuoja jungtinė trijų universitetų – LSMU, VDU ir KTU – bendradarbių ir savanorių komanda.

Renginio vieta parinkta taip, kad ji nebūtų panaši į auditorijas, kuriose jauni žmonės ir taip kasdien susitinka vieni kitus. Alfa vyksta Kauno arkivyskupijos Jaunimo centre, kuris mielai priima studentus. Šių metų kursą pradeda 30 studentų iš įvairių universitetų bei kolegijų.

Šventinio vakaro metu buvo pristatyta, kas yra Alfa, jauni žmonės liudijo apie savo patirtis jame dalyvaujant.

Temą „Nejaugi tai viskas?“ pristatęs tikybos mokytojas ir komikas Justinas Visickas per savo patirtį sudomino studentus ieškoti atsakymų į kylančius klausimus gyvenime ir kasdienoje. Taip pat vyko ir pirmosios pasidalijimų grupelės.

Po pristatymo studentai dar neskubėjo skirstytis, kalbino vieni kitus ir taip mezgė ateities ryšius. Labai prašome artimiausias 10 savaičių juos palydėti savo malda.

Raimonda Balandė,

LSMU akademinės sielovados koordinatorė 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune