Akademinės sielovados ekskursija po Kauną pirmo kurso studentams: pažintis su miestu ir vieni kitais (2023 09 26)
Paskelbta: 2023-09-29 10:19:04

Nuotraukos – organizatorių

Rugsėjo 26 d. įvyko nemažą susidomėjimą sulaukęs Kauno akademinės sielovados organizuotas renginys ATRASK KAUNĄ. Jame į pirmą pažintį su miestu ir tarpusavyje buvo pakviesti pirmakursiai studentai.

Beveik pusšimtį jaunuolių pasitikusi gidė Jūratė Mosunovienė papasakojo apie naujamiesčio ir senamiesčio įdomybes. Ekskursija prasidėjo prie Karo muziejaus. Sužinojome, kad jis buvo pastatytas praėjus 500 metų po Vytauto Didžiojo mirties, todėl vadinamas Vytauto Didžiojo Karo muziejumi.

Keliaujant link senamiesčio stabtelėjome prie didingo Lietuvos banko pastato. Laisvės alėjoje sužinojome, jog čia buvo galima statyti tik dviaukščius namus, o Soborą – Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią norėta nugriauti, bet vėliau jis perduotas katalikams. Kauno valstybinis muzikinis teatras pradžioje buvo tiesiog teatras. Vytauto Didžiojo paminklo originalas buvo sunaikintas, tačiau autoriaus dukra atrado mažus prototipus; taip jis vėl buvo atkurtas.

Toliau keliavome pro Lietuvos centrinį paštą, Kauno Šv. Gertrūdos bažnyčią, stabtelėjome šalia Laikinosios prezidentūros. Lietuvos pašto pastatą gidė kvietė aplankyti ir viduje, dabar ten vyksta įvairios parodos. Šalia Laikinosios prezidentūros buvo Seimas – dabar Maironio gimnazija, o šalia esanti gatvė seniau buvo kapinių vieta.

Keliaujant senamiesčiu pastebėta, kad kiekvienoje sankryžėlėje matosi po bokštą – Kauno Rotušės ar bažnyčių. Aplankėme Kauno arkikatedrą baziliką, Rotušės aikštę, Papilio g. 5 kiemelį. Paskutiniai pasakojimai buvo apie Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčią ir Kauno pilį.

Ekskursija užbaigta organizatorių paruoštomis vaišėmis Papilio g. 3 kiemelyje. Tai buvo proga artimiau susipažinti su studentais bei pasidalyti Kauno akademinės sielovados organizuojamais renginiais, į kuriuos kviečiami visi akademinės bendruomenės nariai.

Raimonda Balandė,

LSMU akademinės sielovados koordinatorė 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune