Kelių miestų jaunuoliai pradėjo Samuelio kursą Kaune ieškantiems pašaukimo ir artimesnio ryšio su Dievu (2023 10 08)
Paskelbta: 2023-10-09 19:13:40

Nuotraukos – Kristinos Dapkutės ir kunigo Rastislavo Dluhý

Spalio 8 d. Kauno arkivyskupijos Jaunimo centre startavo septintasis Samuelio kurso sezonas, skirtas jauniems suaugusiesiems, ieškantiems savo gyvenimo kelio, pašaukimo ir artimesnio ryšio su Dievu.

Pirmajame susitikime dalyvavo 21 jaunas žmogus iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio, Ukmergės, Alytaus, Šilutės bei kitų Lietuvos miestų.

Įvadinio susitikimo metu dalyviai susipažino su Samuelio kurso komandos nariais, vieni su kitais bei išgirdo išsamesnę informaciją apie kurso struktūrą.

Vienas iš komandos narių – VDU akademinės sielovados kapelionas kunigas redemptoristas Rastislavas Dluhý pristatė įvadinę kerigminę temą. Pirma, jog Dievas sukūrė pasaulį ir mus iš begalinės meilės, davė laisvą valią rinktis ir kiekvienam skyrė unikalią misiją. Antra, kaip tose pasakose ar filmuose, kažkas nutiko, atsirado liūdesys, pyktis, nusivylimas – į gyvenimą atėjo nuodėmė... Trečia, „Dievas taip pamilo pasaulį, jog atidavė savo viengimį Sūnų, kad kiekvienas, kuris Jį tiki, nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą“ (Jn 3, 16). Jėzus atėjo išgelbėti mūsų. Ketvirta  – tai mano apsisprendimas sekti Jėzumi. Kaip kalbėjo kun. Rastislavas, „Samuelio kurse drauge keliausime šiuo ieškojimų ir atradimų keliu“. „Ir kiekvienam bus suteikti kelionei reikalingi įrankiai“, – papildė kita komandos narė sesuo kazimierietė Dovyda Jaugelytė.

Kadangi Samuelio kurso viena iš esminių dalių – susitikimas su Jėzumi, po įvado visi drauge lipome į aukštutinį kambarėlį Jaunimo centre, kur vyko trumpa Švenčiausiojo Sakramento adoracija. O po jos dar laukė buvusių Samuelio kurso dalyvių Justo Bacevičiaus ir Sigitos Jurkutės liudijimai, kaip jų gyvenimas keitėsi kurso metu ir jam pasibaigus. Pirmąjį susitikimą užbaigėme bendrystėje prie vaišių stalo. Kas norėjo, išskubėjo į šv. Mišias Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje.

Pirmieji du Samuelio kurso susitikimai skirti galimybei labiau įsigilinti į savo lūkesčius ir sukurti bendrystę grupėje. Lapkričio 5 dieną vyks antrasis įvadinis susitikimas, į kurį dar gali prisijungti nauji dalyviai.

2023 / 2024 m. SAMUELIO kursas  vyksta 17.00 – 19.30 val. sekmadieniais (kas 3–4 savaitės) Kauno arkivyskupijos Jaunimo centre (Vilniaus g. 7, Kaunas). Gyvenantiems ne Kaune yra galimybė kursą lankyti ir nuotoliniu būdu.

Registracija tęsiasi. Dar galima užsiregistruoti iki lapkričio 3 d. el. p. pasaukimai.lt@gmail.com (nurodant savo amžių, tel. nr., gyvenamąją vietą) ir dalyvauti tolesniuose susitikimuose.

Daugiau informacijos mob. +370 613 13 018 (ses. Loreta), FB Pašaukimų sielovada bei Kauno arkivyskupijos svetainėje .

Samuelio grupė šiemet jau septintoji. Ją organizuoja Kauno arkivyskupijos pašaukimų sielovados atsakingieji kunigas Liutauras Vilėniškis ir sesuo Loreta Armalytė, VDU akademinės sielovados kapelionai kunigai redemtoristai Rastislavas Dluhý  ir Peteris Hertelis, pašaukimų sielovados projektų ir VDU akademinės sielovados koordinatorė Kristina Dapkutė. Komandoje šeštus metus savanoriauja sesuo kazimierietė Dovyda Jaugelytė  ir antrus metus savanoriškai jungiasi Donatas Pranckevičius.

Kristina Dapkutė,

Kauno arkivyskupijos pašaukimų sielovados projektų ir VDU akademinės sielovados koordinatorė

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune