Šeimos centre vyksta tėvystės įgūdžių ugdymo programos „Būti tėvais“ mokymai
Paskelbta: 2023-10-10 08:38:07

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Kauno arkivyskupijos Šeimos centre tęsiasi tėvystės įgūdžių ugdymo programos „Būti tėvais“ mokymai.

Trečiajame susitikime, kurį vedė dr. Nijolė Liobikienė, dalyviai diskutavo apie šeimos taisykles, kaip tėvai turėtų komunikuoti su vaikais ir kokias nuobaudas taikyti remiantis išmintingos meilės principais. Taip pat lektorė pristatė paauglystės tarpsnius ir jų ypatumus, o vėliau pakvietė dalyvius padiskutuoti grupelėse: ką išgyvenome, kai buvome paaugliai? Kaip tada jautėmės? Ko labiausiai trūko ir kokie konfliktai buvo ryškiausi?

Pasidalijimuose buvo įvardyta paauglystėje patirta tėvų dėmesio stoka, nežinojimas to, kas vyksta brendimo laikotarpiu, draugų ir jų nuomonės svarba, nepasitikėjimo, gėdos, bet ir, priešingai, savarankiškumo jausmai, dvigubų auklėjimo standartų taikymas, tėvų tarpusavio konfliktai.

Apibendrindama susitikimo temas N. Liobikienė pabrėžė išmintingą, ugdančią meilę kaip raktą į lengvesnį bendravimo su savo vaiku kelią.

Kitame susitikime bus gilinamasi į temas, keliančias iššūkių paauglystėje tiek tėvams, tiek ir patiems vaikams. Temą apie priklausomybes pristatys Šeimos centro priklausomybių konsultantė Virginija Blaževičienė. Susitikimas vyks spalio 11 d.

Šie mokymai skirti tėvams, norintiems vesti programą „Būti tėvais“ parapijose, bendruomenėse ar pritaikyti įgytas žinias savo šeimoje.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune