Maldos vakaras seminarijos bažnyčioje: atiduodame Tau mūsų širdis (2023 11 30)
Paskelbta: 2023-12-01 19:03:35

Lapkričio paskutinį ketvirtadienį jaukioje Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje vėl skambėjo giesmės ir vyko šlovinimo malda, į kurią buvo kviečiami Kauno miesto gyventojai ir svečiai.

Kunigas misionierius Rastislavas Dluhý  CSsR maldoje sakė, kad „atiduodame Tau mūsų širdis, mūsų istorijas. Karaliauk mūsų širdyse, atiduodame visas žaizdas, visus dalykus, kurie yra sunkūs, ir atsižadame visų dalykų, kurie yra negeri, atsižadame visų savo nuodėmių“.

Misijų bendruomenės „Gyvybės medis“ vadovė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė maldoje akcentavo, kad Dievas yra pasaulio šviesa: „Prašome, atnešk savo šviesą į kiekvieną bendruomenę, kur trūksta Tavo šviesos. Meldžiame, kad norėtume patys dalintis ta šviesa, kurią gauname, kad neštume Tavo šviesą pasauliui. Tu neši šviesą į vienatvę, nerimą skausmą, į neviltį, netektį, liūdesį, nežinią. Tu su savo šviesa ateini, duok drąsos ta šviesa gyventi.“

Šlovinimo maldoje ypač buvo meldžiamasi už pašaukimus, pagal šv. Jono Pauliaus II maldą. Šiuo laiku ypač stinga drąsos atsiliepti į savo pašaukimą.

Maldoje palydėtas Kauno miestas, Kauno arkivyskupija ir kiekvienas jos gyventojas. Šiuo neramiu laikotarpiu ypač vertinga stabtelėti ir vilties žvilgsniu žvelgti į ateitį.

Šie maldos vakarai „Jei tiki, kad Dievas gali, ateik“ už miestą ir arkivyskupiją, į kuriuos kviečia Misijų bendruomenė „Gyvybės medis“, bendruomenė „Gailestingumo versmė“, Kauno arkivyskupija, tėvai redemptoristai ir Kauno kunigų seminarijos bendruomenė, jau beveik dešimt metų vyksta kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį Kauno senamiesčio bažnyčiose.

Kviečiame jungtis į bendrą maldą – gruodžio 28 d. 18.30 val. Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje. Dievas gali ir laukia kiekvieno atviros širdies.

Misijų bendruomenės „Gyvybės medis“ informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune