Šiluva tapo šventiniu miesteliu ir kviečia apsilankyti
Paskelbta: 2023-12-15 14:18:11

Nuotraukos – Giedriaus Germanavičiaus

Šventų Kalėdų laukimo laikotarpis Šiluvoje – ypatingas, šiais metais puošiant miestelį mintimi, jog svarbu įžiebti ne tik egles, tačiau ir širdis. Neabejotina, jog visuose miestuose esančios eglutės yra dailios ir vertos nuotraukų kadrų, o Šiluvoje į Adventą pažvelgta kiek kitaip.

Visą gruodžio mėnesį iki pat Trijų Karalių šventės sausio 6 d. gyventojų, atvykstančių turistų ar piligrimų laukia ne tiek skirtingi renginiai, kiek iniciatyva, kilusi iš skirtingų institucijų, skirtingų žmonių, kurių tikslas – atskleisti Šiluvos unikalumą. Todėl džiugu, jog gruodžio 13 d. – Marijos dieną – pagrindinėje aikštėje sužibo 12 eglučių, kurias puošė 12 skirtingų įstaigų: Šv. Ignaco Lojolos kolegija, UAB „Norvelita“, Slaugos namai „Addere Care“, Raseinių r. Šiluvos gimnazija, VšĮ „Šiluvos kelias“, UAB „Karpynė‘, Kaimo turizmo sodyba „Pakalnė“, UAB „Izora“, Šiluvos kultūros paveldo rėmimo fondas, VO Šiluvos bendruomenė „Aušrinė“, Lietuvos profesionalių gelbėtojų vandenyje federacija, politinis komitetas „Tau, kraštieti“, o gruodžio 14-ąją dieną buvo įžiebta 13-oji – pagrindinė miesto eglė.

Šiais metais Šiluvos miestelis itin šviečiantis ir šventiškas, todėl kviečiame ne tik pasigrožėti spindinčiomis spalvomis, apšviesta Apsireiškimo koplyčia, bet ir apsilankyti edukacijos namelyje ir susitikti su Kalėdų Seneliu, Šiluvos piligrimų centre apžiūrėti prakartėlių parodą, Apsireiškimo koplyčioje palikti laišką Šventajai šeimai su savo intencijomis, kuriomis šv. Mišios bus aukojamos Trijų Karalių šventės dieną – sausio 6-ąją Šiluvoje. Taip pat nepraleisti piligriminių žygių, koncertų, Naujųjų metų sutikimo šventės.

Daugiau informacijos galite rasti www.siluva.lt

VšĮ Šiluvos piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune