Kauno I dekanato kunigų susirinkime – apie laiką, kai laukiame Jėzaus Gimimo (2023 12 15)
Paskelbta: 2023-12-16 18:37:21

Gruodžio 15 d. Kauno Šv. Jurgio (pranciškonų) konvente vyko paskutinė šiais metais Kauno I dekanato dvasininkų konferencija. Ji pradėta bendra Valandų liturgijos Dienine malda, kuriai vadovavo Kauno arkivyskupo augziliaras vyskupas Saulius Bužauskas.

Po bendros maldos, kreipdamasis į susirinkusiuosius, vyskupas Saulius padėkojo visiems už tarnystę, linkėjo prasmingo likusio Advento laiko. Vyskupas prisiminė Evangelijos pagal Matą (12, 46–50) ištrauką, tinkančią išgyvenamam laikotarpiui. Marija ir kiti giminaičiai (broliai) laukia Jėzaus. Toji, kuri pagimdė Jėzų, moka Jo laukti. Mes, pasak vyskupo, taip pat Jėzų dalijame žmonėms, nešame jiems. Bet ar patys Jo laukiame? Vyskupas linkėjo visada būti laukiančiais, kaip Marija.

Antrojoje konferencijos dalyje dekanas mons. Vytautas Grigaravičius aptarė einamuosius dekanato klausimus, daug dėmesio skirta ateinančių metų Kauno I dekanato biudžetui, institucijų išlaikymui. Diskutuota aktualiais klausimais.

Konferencija baigta kartu visiems laužant kalėdaitį ir dalijantis šventiniais linkėjimais.

Kauno I dekanato informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune