Malda ir padėka medikams – meilės dovanotojams, Kalėdų nešėjams (2023 12 20)
Paskelbta: 2023-12-21 18:59:22

Gruodžio 20 d. LSMU ligoninės Kauno klinikose įvyko Kūčių pamaldos, kurių metu buvo palaiminta prakartėlė Kauno klinikų koplyčioje. Pamaldoms vadovavo Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas, kartu pamaldose meldėsi LSMU kapelionas mons. Artūras Jagelavičius.

Pamaldose dalyvavo LSMU ligoninės Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius, kiti administracijos direktoriai ir darbuotojai, LSMU prorektorė prof. habil. dr. Vaiva Lesauskaitė, Senato pirmininkė prof. dr. Jūratė Macijauskienė, administracijos direktorė, dekanai, tarnybų vadovai ir kiti darbuotojai.

Arkivyskupas savo kalėdiniame mąstyme kalbėjo apie tai, kad tos dienos Šventojo Rašto ištraukoje labiausiai įstrigo 3 žodžiai:

Pirmasis „sveika“. Čia, Kauno klinikose, tai dar svarbesnis žodis. Dievo prakalbinimas – tai Jo braižas, kaip kviesti į bendrystę. Antrasis žodis „Nebijok“. Pasak ganytojo, mums įsitempti ar susigūžti yra tiek daug progų, kad kartais reikia net vaistų. Mes prisimename, kad ne aš, o Viešpats kontroliuoja šį gyvenimą. Kai pasakom – „aš visas tavo“, tada ateina ramybė.

Trečias žodis „Pagimdysi“ yra labai svarbi bendrystės su Dievu išdava. Tai, kas vyksta dabar universitete, klinikose, yra gimdymas – įvairiausių išradimų, gydymo metodų. Dėl mokslininkų idėjų „įsikūnija“ nauji gydymo metodai. Kiekvienas prakalbintas Dievo nešiojamės mintį; tai kaip nėštumo laikas, o kai ateina laikas įgyvendinti, įvyksta Kalėdos. Tai įsikūnijusi malonė. Žmonijos istorijoje vyksta civilizacijos gimdymas, ir mes jaučiame, kad meilės istorija vis labiau įsikūnija į žmonijos kūną.

„Jūs, gydytojai, esat meilės dovanotojai, Kalėdų nešėjai. Tai, ką dovanojat žmonėms, – sveikatos dovaną, yra įkūnyta malonė. Sveikinu ir dėkoju už Jūsų širdies atvirumą“, – sakė universiteto ir klinikų bendruomenei arkivyskupas K. Kėvalas.

Šv. Mišiose giedojo Kauno klinikų moterų vokalinis ansamblis „Kolegės“, taip pat operos solistė Rita Preikšaitė. Po pamaldų visi buvo pakviesti laužyti kalėdaičio prie bendro stalo.

Raimonda Balandė,
LSMU sielovados koordinatorė

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune