Seminarijos statinių komplekse bendradarbiaujant su Kauno m. savivaldybe bus įrengtas liftas neįgaliesiems
Paskelbta: 2023-12-22 13:24:50

Kauno arkivyskupijos kurija 2023 m. lapkričio 24 d. pasirašė sutartį Nr. SRB-464 su Kauno miesto savivaldybe, pagal kurią skirtas finansavimas Kauno Švč. Trejybės bažnyčios, bernardinų vienuolyno ir kunigų seminarijos statinių komplekso vienuolyno pastate, Papilio g. 5, Kaunas liftui ir keltuvui neįgaliesiems įrengti.

Įrengus liftą ir keltuvą neįgaliems į kultūros renginiams skirtą salę galėtų patekti visi lankytojai (ir ribotus funkcinius gebėjimus turintys). Lifto ir keltuvo neįgaliems įrengimas išplės asmenų ratą, galinčių apsilankyti kultūros paveldo objekte, užtikrins saugesnį, patogesnį ir lengvesnį asmenų judėjimą. Liftas ir keltuvas neįgaliems bus įrengiamas iš 1 į 3 aukštą.

Šiuo metu neįgalieji, mamos su vaikais į 3 aukšto renginių salę neturi galimybių lengvai patekti. Norint padidinti lankytojų srautą tikslinga įrengti liftą ir keltuvą neįgaliems ir atverti kultūros paveldo objektą lankytojams. Įgyvendinus suplanuotas projekto veiklas, šis istorinę vertę turintis kultūros paveldo objektas bus plačiau atvertas visuomenei.

Kauno arkivyskupijos kurijos informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune