Maldos vakaras seminarijos bažnyčioje: ilgas kelias augti meile (2024 02 29)
Paskelbta: 2024-03-02 21:14:35

Paskutinę vasario (ir kalendorinės žiemos) dieną Kauno miesto gyventojai ir svečiai rinkosi į Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčią maldai su giesme. Giesme lydėjo kunigas Rastislavas Dluhý, galimybę susitaikyti su Dievu suteikė seminarijos rektorius kunigas Liutauras Vilėniškis.

Maldoje ypatingas dėmesys skirtas dėkoti Dievui. Nepaisant to, kad žmogus neturi galimybės suteikti deramą garbę ir šlovę, tačiau dovanojama Kūrėjui turima meilė, laikas, šlovinimas.

Reflektuotas meilės santykis ir pajautimas. Kunigas Rastislavas dalijosi, kad prisimena, jog jo, mažo vaiko, mama ir tėtis paklausdavo, ar jis juos myli; aišku, jis mylėjo juos savo vaikiška meile, tačiau augdamas suvokė, koks ilgas kelias yra mylėti ir augti meile. Per radiją girdime daugybę dainų apie meilę, apie vyro ir moters meilę. Tai apdainuota pačiais gražiausiais žodžiais, o ar mes Bažnyčioje mokame reikšti meilę savo Dievui, Kūrėjui, Geriausiam Draugui?

Maldoje buvo prašoma asmeninio atsivertimo malonės, kad Dievas būtų priimtas kiekvienoje bendruomenėje, parapijoje, bažnyčioje ir mūsų visų asmeniniuose gyvenimuose. Pavesti visi Kauno miesto reikalai, ypač taika pasaulyje, taip pat visi, kurie praradę viltį ir nebeturi gyvybės. Atnešamos visos mūsų žaizdos, kurios yra šeimose, Bažnyčioje. Nežinome, ką daryti, tai pavedame Dievui, kad jis nuskaistintų kiekvieną.

Šie maldos vakarai „Jei tiki, kad Dievas gali, ateik“ už miestą ir arkivyskupiją, į kuriuos kviečia Misijų bendruomenė „Gyvybės medis“, bendruomenė „Gailestingumo versmė“, Kauno arkivyskupija, tėvai redemptoristai ir Kauno kunigų seminarijos bendruomenė, jau beveik dešimt metų vyksta kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį Kauno senamiesčio bažnyčiose.

Kviečiame jungtis į bendrą maldą – kovo 21 d. 18.30 val. Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje. Dievas gali ir laukia kiekvieno atviros širdies.

Misijų bendruomenės „Gyvybės medis“ informacija

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune