Bažnyčių zakristijonų Atsinaujinimo diena su tėvu jėzuitu (2022 10 12)
Paskelbta: 2022-10-13 10:20:32

Spalį arkivyskupijos kurijos kvietimu sielovados bendradarbiai parapijose dalyvauja jiems parengtuose susitikimuose. Spalio 12 d. į Atsinaujinimo dieną buvo pakviesti arkivyskupijos parapijose tarnaujantys zakristijonai.

Konferencijas vedęs tėvas Aldonas Gudaitis SJ pakvietė šiuos bažnyčios tarnautojus stabtelti, pabūti su Jėzumi ir žvelgti į šią tarnystę kaip į pašaukimą, kuriame svarbiausias yra Viešpats.

Pasak tėvo jėzuito, evangeliniai Jėzaus žodžiai: „Ne jūs mane išsirinkote, bet aš jus išsirinkau ir paskyriau“ tinka ne tik kunigams bet ir zakristijonams. T. Aldonas pakvietė pažvelgti į savo santykį su Jėzumi ir paragino kiekiveną atsakyti į Jėzaus klausimą: „O kuo jūs mane laikote?“

Maldoje bandėme prisiminti Dievo prisilietimus savo tarnystėje ir savo pasidalijimais praturtinome vieni kitus. Pabaigoje t. Aldonas palinkėjo: šis šventas darbas teduoda džiaugsmo ir prasmės.

Spalio 13-ąją renkasi maldos grupių vadovai, o iki spalio 17 d. vyksta registracija į seminarus bažnyčių floristams, dekoruotojams, valytojams bei liturgijos skaitovams (seminarai vyks spalio 20 ir 22 d.). Plačiau ir registracija >>

Rūta Godliauskaitė,

Kauno arkivyskupijos kurijos sielovados programų koordinatorė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune