Trečiadienio malda už Dievo „projektą“ – šeimas bei kvietimas budėti: laiko daug neturime (2022 10 19)
Paskelbta: 2022-10-20 14:18:12

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Spalio 19-osios trečiadienį arkivyskupo kvietimu į arkikatedrą rinktasi melstis už šeimas, joms tarnaujančias institucijas, organizacijas, judėjimus, visus bendradarbius, savanorius, rėmėjus.

Vakaro šv. Mišioms vadovavęs Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas pabrėžė, kokia svarbi yra ši malda už šeimą. Juk šeima, ganytojo mintimi, yra kiekvienam skirtas Dievo „projektas“. Visi kylame iš šeimos, o per Bažnyčią esame tapę Viešpaties šeimos dalimi, kol būsime pakviesti į jau nenutrūksiančią šeimos bendrystę Dangaus karalystėje.

Prieš šias vakaro šv. Mišias Kauno arkivyskupijos Šeimos centro bendradarbiai organizavo maldos valandėlę prie išstatyto Švenčiausiojo Sakramento, o jos dalis buvo skirta spalį kalbamai Rožinio maldai, kuriai vadovavo kunigas Artūras Kazlauskas. Šeimos centrui ir visiems vakaro maldos dalyviams melstis ir giedoti padėjo šlovinimo grupė „Natus“.

„Visus, kurie meldžiasi, aplanko Viešpaties ramybė“, – sakė arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, sveikindamas ir šeimas, ir jų palydėtojus šv. Mišiose, kurias drauge aukojo prelatas Vytautas Steponas Vaičiūnas OFS, kunigas Ramutis Janšauskas. Patarnavo jaunieji ministrantai.

Homiliją pasakęs arkivyskupas atkreipė dėmesį į Dievo žodžio skaitinį – apaštalo Pauliaus Laišką efeziečiams (Ef 3, 2–12), kuriame jis savo misija laiko skelbti Evangelijos išmintį visiems, taip pat ir tiems, kurie buvo laikomi pagonimis. Homilijos mintimi, ir mes mokomės išminties iš galingo Dievo žodžio, paremto liudijimais, patirtimis.

Išmintimi homilijoje pavadintas budėjimas, apie kurį liturginiams metams einant į pabaigą Bažnyčia vis dažniau kalba. Tai užduotis peržvelgti savo gyvenimą, jo tvarką – ar neturime apleistų vietų, santykių, projektų, kur, jaučiame, dar ne viskas padaryta. Dėl to gyvenama įtampoje, širdyje nelieka ramybės. Ramybė yra tos tvarkos gyvenime dalis.

Ir tam neturime daug laiko... Pasak arkivyskupo, didžiausia šių laikų klaida ir iliuzija – atskirti laiką, jog kažkada galėsime būti šventi, o dabar gyvename, kaip išeina. Būti nuolat pasiruošus, rimtai priimti savo gyvenimo laiką, santykius – tai išmintis.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro bendradarbiai skelbė Visuotinius maldavimus, į juos ir vėl nepamiršdami įtraukti maldavimo už Ukrainos šeimas, ypač tas, kurios dėl karo šiandien skaudžiai kenčia, nes neteko namų, artimųjų, kad joms būtų kiek įmanoma pagelbėta.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune