Kurijos bendradarbiai išvykoje susipažino su aplinkos ekologija Kauno regione (2023 02 10)
Paskelbta: 2023-02-10 14:38:48

Nuotraukos – KAIT

Kauno arkivyskupijos kurijos bendradarbiai drauge su arkivyskupu vasario 10 d. turėjo unikalią galimybę akivaizdžiai pamatyti, kaip Kauno regione rūpinamasi ekologija ir tvarkomos visų mūsų sukauptos atliekos.

UAB „Kauno švaros“ vadovybės kvietimu apsilankyta regiono atliekų tvarkymo centre, taip pat Kauno kogeneracinėje jegainėje ir Lapių sąvartyne. 

Arkivyskupas Kęstutis Kėvalas pasidžiaugė, matydamas, kaip nuostabiai čia įgyvendinama Laudato Si‘ ir pažadėjo bendradarbiavimą padedant kuo plačiau perduoti šią žinią Kauno arkivyskupijos tikintiesiems. Bendruomenės vardu padėkojo „Kauno Švaros“ generaliniam direktoriui Sauliui Lazauskui.

Apsilankymas ir susipažinimas su gamtos tausojimo būdais ir Kauno regiono atliekų prevencijos bei tvarkymo planais sukėlė daug minčių ir norą dalytis su kitais, kaip svarbu domėtis ekologija, tausojimu ir vis labiau kasdienoje įgyventi popiežiaus Pranciškaus minėtos enciklikos mintį – nepaliauti  rūpintis savo bendraisiais namais.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune