Rekolekcijos arkikatedroje – su jaunimu ir mintimis apie didžiąją gobšumo nuodėmę (2023 03 01)
Paskelbta: 2023-03-03 09:05:25

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

Pirmoji pavasario diena buvo rimtais klausimais ir atidžiais klausytojais grįsta. Kovo 1 d. arkikatedroje kartu su tėvu Aldonu Gudaičiu SJ šifruota viena iš didžiųjų ydų – gobšumas. Tėvas Aldonas dalijosi:

„Kuo žmogus panašus į Dievą? Žmogus gali mylėti ir atleisti. Esame sukurti panašūs į Dievą, bet štai godumas nuo šio atvaizdo mus ženkliai nutolina. Oi, nelegva skaityti gobšumo sinonimus, tikrai plaukai šiaušiasi. Pasiruošę? Gobšumas: ėdrus, savininkiškas, rajus, kibus, savanaudis, besotis, grobuoniškas, nepasotinamas. Ir jei nori atpažinti, ar esi godus – atkreipki dėmesį, ar dažnai pyksti. Svarbu žinoti ir gobšumo priešingybę. Tai dalijimasis ir dovanojimas.“

„Turime prašyti malonės dalytis laisvai ir su džiaugsmu“, – sakė t. Aldonas, atkreipdamas dėmesį į Lietuvos žmones, kurie malda ir lėšomis dosniai padeda Ukrainos gyventojams.

Šį trečiadienį šv. Mišiose patarnavo Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos jaunimas kartu su katechetais Gintare ir Alfonsu Litvaičiais bei klebonu kunigu Kęstučiu Rugevičiumi.

Po šv. Mišių pirmųjų mėnesių trečiadienių tradicijoje – pasimatymų laikas. Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centre skambėjo atviras pokalbis su apologetika.lt įkūrėju Laurynu Jacevičiumi svarstant: „Kodėl krikščionybė, o ne kita religija?“

Mokymo pradžioje Laurynas pasidalijo pokalbio su drauge nuotrupomis:

- Negalima, Laurynai, sakyti taip, kaip tu sakai. Kad pas Dievą kelias grįstas tik per Jėzų Kristų, ar kad krikščionybė turi tiesą,– švelniai siaurapročiu pavadino draugė.
- Tai tu sakai, kad aš esu siauro mąstymo?
- Ne, nebūtinai.
- Bet tu sakai, kad tu geriau už mane supranti dalykus.
- Mmm.
- Tai tu galvoji, kad esi teisi, o aš esu neteisus. Tai kodėl čia su manimi yra kažkokia problema? Jei aš sakau, kad yra „taip“ – aš neteisus, bet kai tu sakai, kad yra „kitaip“ – tu esi teisi ir net vadiniesi tolerantiška?!

Monika Žydeliūnaitė,

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras

 

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune