Marijos diena Šiluvoje: velykinės žinios pamokos ir katechezė pašaukimų tema (2023 04 13)
Paskelbta: 2023-04-14 09:47:17

Balandžio 13-ąją Marijos piligriminėje šventovėje susirinkę piligrimai iš įvairių Lietuvos vietų ar likę klausyti tiesioginių transliacijų šventė Marijos dieną. Piligrimystę čia surengė Jonavos dekanatas, kurio kunigai tarnavo klausyklose ar liturgijoje, prie altoriaus. Pagrindinėje iškilmingoje Eucharistijoje giedojo Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos choras, vadovaujamas Egidijaus Obrikio.

Iškilmingai Eucharistijai Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikoje vadovavęs Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas dabar jau iš Šiluvos siuntė Lietuvai velykinius sveikinimus. Ganytojo žodžiais, šventos Velykos Šiluvoje įvyko tada, kai XVII a. pradžioje čia apsireiškė Mergelė Marija. Šiluva – tai vieta, kur mums parodoma, kaip konkrečiai Viešpats veikia, kur gydomas mūsų neišmanymas.

Ganytojas dalijosi Velykų žinios pamokomis, ir svarbiausia iš jų – žodžiais ir darbais būti liudijančiais Prisikėlimo mokiniais šiais moderniaisiais laikais.

Balandį įprastai švenčiame Maldos už pašaukimus savaitę, tad ją jau artino tądien sakyta katechezė pašaukimų tema.

Katechezę sakęs paskirtasis vyskupas Saulius Bužauskas atkreipė dėmesį, jog pašaukimai turėtų būti svarbus visų rūpestis, reikia jų melsti, nuoširdžiai ir karštai prašyti. Melstis nesavanaudiškai, mąstant apie Bažnyčios reikalus savo bendruomenėse, maldos grupėse. Turime melstis, kad nepristigtume gerų kunigų, nešančių Kristų, gerų ganytojų, kad nebūtume tarsi avys be piemens. Be kita, katechezėje sakyta, jog kunigams reikia dvasinio palaikymo atramos kaip artimo meilės gesto.

Katechezėje pabrėžta, kaip svarbu pastebėti savo bendruomenėse pašaukimo daigus, padrąsinti, pasikalbėti su jaunuoliais. Jei tokie žmonės nesulaukia padrąsinimo bendruomenėse, jie nueina pasaulio patraukti. Deja, patys tėvai, šeimos, seneliai kartais atkalba savo sūnus ar dukteris nuo dvasinių pašaukimų – kunigystės ar vienuolinio gyvenimo. Paskirtasis vyskupas Saulius pasidalijo ir apie savo pašaukimo pradžią, kai kunigystei Viešpats drąsino per mažus, dažnai nevertinamus neįgalius žmones.

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

>

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune