Padėka už kardinolo Sigito Tamkevičiaus SJ kunigystę (2023 04 18)
Paskelbta: 2023-04-18 15:20:17

Balandžio 18 d. kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ minėjo savo kunigystės šventimų 61-ąsias metines ir ta proga dėkojo Dievui per šv. Mišias su kurijos bendradarbiais. Kardinolas sakė, kad trys didžiausi dalykai, už kuriuos jis dėkoja Viešpačiui, – tai gyvybės dovana, Krikštas ir kunigystė!

Bendradarbiai melsdami ganytojui Dievo palaimos, kartu meldė, kad kardinolo Sigito gyvenimo pavyzdys įkvėptų šiandienos jaunus žmones atsiliepti į pašaukimą tarnauti Dievui ir žmonėms.

Kunigystės šventimai kardinolui Sigitui Tamkevičiui buvo suteikti 1962 metais balandžio 18 dieną (Didįjį trečiadienį) Kauno arkikatedroje. Juos kardinolui, kaip ir dar devyniems Kauno kunigų seminarijos seminaristams, suteikė Telšių vyskupas Petras Maželis.

„Sunku nusakyti anų dienų būseną, nes emocijos užgriuvo kaip lavina. Džiaugsmas liejosi per kraštus – esu kunigas per amžius ir jau jokie saugumiečiai negalės sukliudyti mano pašaukimui“, – rašė kardinolas Sigitas savo atsiminimų knygoje „Viešpats mano šviesa“ (2013).

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune