Padrąsinimai tėvams tėvystės įgūdžių ugdymo mokymuose (2023 10 18)
Paskelbta: 2023-10-20 09:35:18

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Spalio 18 d. Šeimos centre vyko paskutinis seminaras iš Tėvystės įgūdžių ugdymo mokymų ciklo „Būti Tėvais“. Šiame seminare, kurį vedė dr. Nijolė Liobikienė, kalbėta apie paauglystę ir su ja susijusius iššūkius. Dalyviai buvo kviečiami atidžiau pažvelgti į vaiko savisaugos ugdymą realioje aplinkoje ir internetinėje erdvėje.

Lektorė pabrėžė, kad paauglystė yra krizė ne tik patiems paaugliams, bet ir tėvams. Kaip rasti būdus bendrauti su vaikais sudėtingomis temomis? Kaip vaikui išmokti atsispirti draugų grupių spaudimui, išlaikant savo vertybes bei įsitikinimus? Kaip atpažinti neteisingo vaikų elgesio tikslus? Tokius ir daug kitų klausimų kėlė susirinkę tėvai, o atsakymų ieškojo ne tik klausydami teorijos, bet ir dalydamiesi savo patirtimi vieni su kitais.

Visą programos „Būti tėvais“ mokymų ciklą baigė 19 dalyvių. Dalis jų jau yra pasirengę įgytomis žiniomis ir patirtimi pasidalyti su tėvais, kurių vaikai rengiasi Pirmajai Komunijai, savo parapijose.

Keletas atsiliepimų:
• Lektorės padrąsinimai, kad esame geri tėvai, teikia vilties ir išlaiko savivertę, suteikia pasitikėjimo kasdienybėje.
• Kai kuriuos kurso metu išgirstus patarimus jau taikome šeimoje ir tai duoda rezultatų, augina mus kaip tėvus.
• Išgirsta informacija labai naudinga tiek būsimoje savanorystėje parapijose, tiek artimoje aplinkoje.
• Tėvais netapome iš karto, kasdienybėje jais būname, kasdien bandydami suprasti, kad esame pakankamai geri. Svarbu, kad būname ne tik mama ar ne tik tėčiu, bet tėvais - juk vaikui reikia abiejų.

 

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune