Miesto erdvėje – diskusija apie pašaukimą: griaunant mitus (2024 04 12)
Paskelbta: 2024-04-15 07:17:41

Nuotraukos – Ramvydo Romankevičiaus

Balandžio 12 d. Kauno kino centro „Romuva“ kamerinėje salėje vyko intriguojančių diskusijų vakaras „Griaunam mitus apie pašaukimus!“ Renginyje liudijimu apie profesijos ir šeimos pašaukimus pasidalijo tikybos mokytojas, komikas, „Jėzaus marozas“ Justinas Visickas. Po pertraukos dalyvių laukė komiko J. Visicko ir tėvo jėzuito Aldono Gudaičio diskusija, kurioje jie paneigė įvairius apie pašaukimus sklandančius mitus.

Renginį vedė Kristina Dapkutė. Diskusiją moderavo Donatas Pranckevičius.

Renkantis pašaukimą – netrypčioti vietoje

Pašnekovai akcentavo, kad renkantis pašaukimą labai svarbu netrypčioti vietoje ir galiausiai priimti sprendimą. Vienerių metų pašaukimo paieškai turėtų pakakti, tikino jie. Ar pasirinktas kelias teisingas, pajusi, kai priėmus sprendimą širdyje taps ramu.

„Kartais žmonės ilgai ieško Dievo ženklų. Jie įsitikinę, kad pašaukimo paieškai reikia kokių aštuonių rekolekcijų ir pan. Arba pora kartu gyvena jau dešimt metų ir vis tiek nesituokia, nes vis dar svarsto: ar čia tikrai mano išrinktasis(-oji)? Žiūrėk, taip gyvenimas ir praeina. Besvarstant“, – susimąstyti ragino t. A. Gudaitis SJ ir pridūrė, kad svarbu nebijoti daryti klaidų, nes Dievas veda ir per klaidas.

Priimti atsakomybę už savo gyvenimą

Vakaro metu akcentuota asmeninė atsakomybė. „Reikia priimti atsakomybę už savo gyvenimą. Mes labai dažnai linkę atsakomybę permesti kitiems: tėvams, koučeriams, įvairiems patarėjams. Bet supraskite, tai mūsų gyvenimas ir sprendžiame mes. Taigi, vienas svarbus žodis – darykite!“ – akcentavo J. Visickas.

Aišku, nebus viskas pašaukimo kelyje lyg sviestu patepta, tačiau išbandymai tik patikrina atsparumą ir valią.

„Jėzuitas šv. Ignacas Lojola sako, kad sveikas kelias yra tuomet, kai patiri ir džiaugsmų, ir nepaguodos. Vadinasi, kažkas tavo gyvenime vyksta gerai“, – sakė t.  A. Gudaitis SJ.

Jam pritarė tikybos mokytojas komikas J. Visickas: „Dirbti mokytoju, kaip ir juokauti ant scenos, nėra lengva, čia būna pakilimų ir nusivylimų. Bet aš pasirinkau šį kelią. Prajuokinti žmones – didelė Dievo palaima“, – tikino komiku jau ketverius metus dirbantis Justinas.

 

Paneigė MITUS apie pašaukimus

Renginio metu pašnekovai paneigė ne vieną sklandantį mitą apie pašaukimus. Kviečiame susipažinti ir neužkibti ant mitų:
– Pašaukimą turi tik tikintys žmonės. NETIESA.
– Pašaukimą turi tik kunigai ir vienuoliai(-ės). NETIESA.
– Pašaukimas gali būti tik profesinis. NETIESA.
– Pašaukimo paieškos užtrunka amžinybę. NETIESA.
– Pasirinkus vieną pašaukimą ir supratus, kad jis ne tavo – turėsi kankintis jame visą gyvenimą, negalėsi keisti. NETIESA.
– Atradus pašaukimą, viskas klosis kaip iš pypkės, išbandymų ir kančios nebebus. NETIESA.
– Pašaukimą tau parinks tėvai, koučeriai, įvairūs patarėjai, tavo atsakomybės čia nereikalaujama. NETIESA.

Laukia kiti renginiai

Kauno arkivyskupijos Pašaukimų sielovada balandžio 12–28 d. rengia „Pašaukimų savaitę 2024“, o tiksliau – dvi savaites, ir kviečia dalyvauti kituose artėjančiuose renginiuose: Kunigų seminarijos lobių paieškose (balandžio 20 d.), Šviesos kelyje (balandžio 21 d.) ir pasimatymų vakare (balandžio 28 d.).

Taip siekiama paminėti 61-ąją Pasaulinę maldos už pašaukimus dieną, kuri švenčiama balandžio 21-osios sekmadienį.

Skirmantė Javaitytė

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune