Kaune paminėtas prelato prof. habil. dr. Vytauto Stepono Vaičiūno OFS 70-metis (2014 03 08)
Paskelbta: 2014-03-10 14:37:16

Kovo 8 d. Kauno arkikatedroje bazilikoje arkivyskupijos ganytojai, kunigai, gausiai susirinkusi bendruomenė dėkojo Viešpačiui už prelato, profesoriaus, daktaro, ilgamečio Katalikų teologijos fakulteto Vytauto Didžiojo universitete dekano, dabar prodekano ir Kauno kunigų seminarijos studijų dekano Vytauto Stepono Vaičiūno OFS 70 gyvenimo metų, ištikimą tarnystę  ir ištikimybę savo pašaukimui, kurį rodo tiek savo broliams kunigams, jaunajai kartai, tiek visai tikinčiųjų bendruomenei.

Šv. Mišioms arkikatedroje bazilikoje vadovavo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius SJ, koncelebravo Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas, arkivyskupijos augziliaras vyskupas Kęstutis Kėvalas, Panevėžio vyskupas emeritas Juozas Preikšas bei per tris dešimtis kunigų ne tik iš Kauno, bet ir iš kitų Lietuvos vyskupijų.

Homiliją pasakė Kaišiadorių vyskupas J. Ivanauskas. Asistą rengė Kauno kunigų seminarijos klierikai. Šv. Mišiose giedojo KTU akademinis choras „Jaunystė“, vadovaujamas Danguolės Beinarytės.

Šv. Mišiose dalyvavo ir meldėsi už jubiliatą, prašydami jam tolesnės Dievo palaimos, ilgų gyvenimo metų, gausiai susirinkusios VDU KTF, seminarijos bendruomenės, arkivyskupijos kurijos atstovai, miesto savivaldos vadovai bei Seimo nariai, daugybė garbųjį dvasininką pažįstančių bei gerbiančių miesto gyventojų. Liturgijos pabaigoje jubiliatas tarė šiltą padėkos žodį.

Vėliau arkivyskupijos konferencijų salėje prelatui Vytautui Steponui Vaičiūnui buvo išsakyti gausūs pagarbos ir dėkingumo žodžiai bei sveikinimai, sugiedota „Ilgiausių metų“.

 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune