Gyvoji piligrimystė į Šiluvą – ne už kalnų. Keliai, kurie laukia Jūsų!
Paskelbta: 2021-03-22 21:07:53

Nuotraukos Jono Pauliaus II piligrimų centro

Šiluvos šventovė ir Jono Pauliaus II piligrimų centras su džiaugsmu praneša: šiais Šeimos metais kiekvienai šeimai, bičiuliams ar individualiam piligrimui yra paruošti vaizdingi maršrutai, pažymėti „Gyvosios piligrimystės“ ženklais.

Šiemet į Šiluvą veda penki paženklinti piligriminiai keliai:  Tytuvėnai–Šiluva (8 km); Lyduvėnai – Šiluva (16 km); Betygala – Šiluva (25 km); Šiaulės kalnas – Šiluva (21 km); Žiedinis maršrutas (11 km). Plačiau apie juos www.piligrimyste.lt >> 

„Esate savo piligrimystės planuotojai, kuomet ši gali tebūti 8 kilometrai, o gali peržengti ir 20-ies kilometrų skalę. Kiekvienas kelias yra sužymėtas, taip pat prieinama informacija ir internetiniame puslapyje drauge su žemėlapiu, kontaktine informacija bei kitomis nuorodomis, kurios palengvintų dvejojančio apsisprendimą – eikite, gamtoje ir Šiluvoje jūs visada esate laukiami.

Tad gyvoji piligrimystė kviečia ne pabėgti nuo realybės, tačiau ją kontempliuoti kojomis, drauge su savo šeima, draugais ar artimaisiais socialinio burbulo kontaktais, keliaujant vilties, vidinio išgydymo, ramybės kelią. Esant galimybei, mažėjant suvaržymams, neskatiname jūsų masiškai bėgti į susibūrimo vietas, tačiau atsakingai registruotis ir asmeniškai arba su savo šeima, ar bičiuliais patirti, ką reiškia lietuviškoji gamta ir prasmingas kelias link vietos, kuri tituluojama Šventove. <...>Tai viltis laiku ir ne laiku, tai keliai, kurie laukia jūsų. Ateikite“, – rašoma Šiluvos šventovės pranešime >>.

Daugiau informacijos, kaip galime dalyvauti, registruotis –  www.siluva.lt arba www.piligrimyste.lt

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune