Gyvybės dienos malda ir bėgimas Kauno maratone – už meilę, šeimą, gyvybę (2024 04 28)
Paskelbta: 2024-04-30 12:07:20

Nuotraukos –  Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

„Bažnyčią galime suvokti kaip vynmedį, kurio šakelės maitinasi tais pačiais gyvybės syvais, yra vienybėje su Vynmedžiu ir vieni su kitais tarpusavyje“, – Kauno arkikatedroje sakė jos klebonas, Kauno I dekanato dekanas monsinjoras Vytautas Grigaravičius, šį Gyvybės sekmadienį paskelbęs Evangeliją pagal Joną apie vynmedį ir šakeles (15, 1–8).

Šiose pagrindinėse šv. Mišiose melstasi už visus puoselėjančius gyvybės kultūrą savo šeimose bei įvairiose tarnystėse, kurios atliekamos Bažnyčioje ir visuomenėje, ypač sveikatos ir socialinės apsaugos, švietimo ir žiniasklaidos srityse.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centras, pakvietęs į bendrą maldą arkikatedroje, savo parengtoje ir paskelbtoje Visuotinėje maldoje pakvietė melstis ir už nesmurtinės – meilės – kultūros skleidimą, kad neprireiktų ginklų, kartu priminė, jog žmogui, kurio gyvybė atimama ir pražudoma tiek karuose, tiek ir taikos sąlygomis, reikia Dievo apsaugos ir palaimos.

Gyvybės dieną Lietuvoje paskutinį balandžio sekmadienį švenčiame nuo 1998 m. Pasaulinę gyvybės dieną pakvietė švęsti šv. Jonas Paulius II, kuris enciklikoje Evangelium vitae (1995) apie žmogaus gyvybės vertę bei neliečiamumą, be kita, užrašė: „Kuo įtaigiausiai kreipiuosi į visus Bažnyčios narius, gyvybės tautą, stojančią už gyvybę, kad visi drauge galėtume pasiūlyti mūsų pasauliui naujus vilties ženklus“ (EV, 6).

Ši Gyvybė sekmadienį Kauno arkivyskupijos Šeimos centro bendradarbiai ir savanoriai dar kvietė į paskaitą-susitikimą „Iššūkiai gyvybės kultūrai. Šiuolaikinių technologijų bioetinės problemos" su  dr. Nijole Liobikiene, dr. Pauliumi Ruzgiu. Vėliau šeimų sielovados darbuotojai ir  savanoriai dalyvavo bėgimo maratone Kauno gatvėmis – už meilę, šeimą, gyvybę (netrukus bus plačiau)

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune