Marijos diena Šiluvoje priminė: Dievas visada laukia žmogaus (2023 12 13)
Paskelbta: 2023-12-13 19:34:33

„Laukiant Viešpaties Gimimo šventės, svarbu ruoštis, skirti Jam daugiau laiko, kad mūsų malda Jam būtų unikali ir vienintelė, kad joje gaivintumės Viešpaties artumu“, – gruodžio 13-ąją Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikoje adventiniais paraginimais dalijosi Kauno arkivyskupijos augziliaras vyskupas Saulius Bužauskas, kuris vidudienį vadovavo mažųjų atlaidų iškilmingai Eucharistijai. Ją drauge šventė Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas bei kunigai.

Eucharistijos liturgijoje buvo prisimintas ir popiežius Pranciškus, švenčiantis 54-ąsias kunigystės metines, be to, primenant piligrimams ir šio mėnesio Šventojo Tėvo intenciją, jautrinančią širdis neįgaliųjų asmenų poreikiams ir vietai visuomenėje.

„Dievas yra laukiantysis, o mes vis skubantieji“, – kalbėjo vyskupas Saulius savo homilijoje, atkreipdamas dėmesį, jog būname tarsi nekantrūs sodininkai ir maldos vaisių norime tuoj pat, tačiau kartais tenka jų išlaukti, kai kada tam prireikia viso gyvenimo.

Tačiau, pasak ganytojo, Dievas ištikimas, kantrus žmogaus atžvilgiu. Kai žmogus artinasi prie Dievo, tai užsidega meile, prisipildo paguodos, ramybės, taikos. Nes Dievas tas, kuris visada laukia. Tas, kuris išklauso, paguodžia. Dievas yra Tas, kuris veikia...

Artėjant šv. Kalėdoms, iš vakaro subursiančioms šeimas į Kūčių vakarienę, vyskupas Saulius paragino prie Kūčių stalo atlikti „evangelizacinę misiją“ – nutolusiems nuo Dievo šeimos nariams jautriai priminti apie Jo meilę, išreikšti dėkingumą už gyvenimą.

Adventinėmis giesmėmis Šiluvos piligrimus bei transliacijų dalyvius šioje liturgijoje  pradžiugino giedojęs Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos choras bei vadovas Egidijus Obrikis. O Jonavos dekanato kunigai patarnavo žmonėms klausyklose.

Katechezę prieš šias pamaldas sakęs Šiluvos parapijos vikaras kunigas Robertas Urbonavičius priminė Advento laiko prasmę nuo seniausių krikščionybės amžių (kaip susikaupimo laikas, Adventas ėmė plisti Bažnyčioje nuo IV a. pr. ), jo simbolius – Rarotų žvakę, Rarotų šv. Mišias (vykstančias ankstyvais sekmadienių rytais žvakių šviesoje), Marijos valandas bei viso Advento ryšį su Mergele Marija, kuri laukia gimstančio Išganytojo. Pasak kun. R. Urbonavičiaus, Adventas – tai Marijos laikas, skirtas ir kiekvienam iš mūsų.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune