Šių metų redemptoristų misijų sezonas parapijose baigėsi Kaune
Paskelbta: 2023-10-30 10:20:44

Misionieriai redemptoristai šių metų parapijų misijų sezoną Lietuvoje užbaigė spalio mėnesį Kristaus Prisikėlimo parapijoje Kaune. Misijų susitikimai prasidėjo Misijų sekmadienio išvakarėse, spalio 21 d., ir baigėsi spalio 29 d., t. y. tą dieną, kai Romoje buvo iškilmingai užbaigtas Vyskupų sinodas.

Be misijų pamokslų apie amžinąsias tiesas, redemptoristai misionieriai ir jų misijų pagalbininkai misionieriai pasauliečiai parengė programą jaunimui, moterims ir vyrams.

Vienos pradinės ir dviejų vidurinių mokyklų (pagrindinės mokyklos, Jono Jablonsko bei „Saulės“ gimnazijų) moksleiviams „Gyvybės medžio“ bendruomenės misijų komanda kartu su tėvais Rastislavu Dluhý CSsR bei Peteriu Herteliu CSsR vykdė evangelizacines programas.

Pirmą kartą redemptoristai taip pat parodė 3 epizodus iš amerikiečių serialo apie Jėzų „Išrinktieji“ (The Chosen) pirmojo sezono. Šis serialas tikintiesiems padarė labai stiprų įspūdį. Keletas jų nusprendė namuose pažiūrėti visas iki šiol rodytas serijas. Pirmą kartą broliai pasiūlė žmonėms prieigą prie interneto svetainės, kurioje galima rasti naujai išverstas redemptoristų siūlomas šlovinimo giesmes jų šalyje Slovakijoje.

Vienas maloniausių akimirkų tėvai redemptoristai praleido parapijos kunigų brolijoje. Pažintis su ypatinga Kristaus Prisikėlimo parapijos istorija ir sielovada šiandien buvo įkvepianti ir paskatinanti patirtis.

Tėvams redemptoristams tai buvo penktosios parapijų misijos nuo jų atvykimo į Lietuvą. Pernai pirmosios misijos vyko Kauno arkikatedroje ir Ukmergėje (Ukmergėje kartu su broliais iš Tiberiados bendruomenės). Šiemet parapijų misijas vyko gegužės ir birželio mėnesiais Elektrėnuose ir Tauragėje.

Šiuo metu redemptoristai planuoja 2024 m. parapijų misijas.

Misionierių informacija

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune