Velykinės savaitės jaunimo malda ir susitikimas Kauno arkikatedroje (2024 04 03)
Paskelbta: 2024-04-10 11:32:15

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro (Juozo Kamensko)

Balandžio 3 d., švenčiant Velykinę savaitę, trečiadienio maldos vakaras Kauno arkikatedroje buvo skirtas jaunimui. Jauni žmonės giesmėmis, Dievo žodžio skaitymu ir kitu patarnavimu prie altoriaus ar tiesiog savo atvykimu bei dalyvavimu šlovino Prisikėlusį Viešpatį.

Ganytojų vardu (jie tądien dalyvavo sesers Nijolės Sadūnaitės laidotuvėse) jaunimą pasveikino ir Eucharistijai vadovavo kunigas Andrzejus BINIEK OFM Cap.

Kauno Šv. Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) parapijos vikaras homilijoje atkreipė dėmesį, jog Kristaus Prisikėlimas perkeičia žmogaus širdį, jo požiūrį ir gyvenimą. Jei žmogus nori pamatyti pasaulio ir savo realybę Dievo, tikėjimo žvilgsniu, jis tada gali sutikti Prisikėlusįjį.

Po šv. Mišių arkikatedros parapijos namuose vyko susitikimas tema „Penkios meilės kalbos“ su Ričardu Pagojumi, pedagogu, lektoriumi, populiarios knygos jaunimui „Meilės pamokos. Kad nemylėtume kaip idiotai" autorius.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune