Parapijų pastoracinių tarybų seminaruose – mintys, kaip atnaujinti bendruomenių gyvenimą (2018 04 13–14)
Paskelbta: 2018-04-17 16:05:27

Balandžio 13 dieną Šiluvoje, o balandžio 14 dieną Kaune vyko antrieji arkivyskupijos kurijos sielovados bendradarbių organizuoti seminarai parapijų pastoracinių tarybų nariams. Šiluvoje dalyvavo 15-os, o Kaune – 17-os parapijų pastoracinių tarybų nariai ir jų vadovai klebonai bei rektoriai.

Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas, sveikindamas parapijų aktyviausius narius bei kartu atvykusius kunigus, pasidalijo mintimis, jog parapija nėra atgyvenusi Bažnyčios struktūra – atvirkščiai, ji gali būti visą bendruomenę telkiantis centras. Šiame susitikime, pasidaliję į 4 grupes, drauge su kurijos institucijų vadovais jo dalyviai turėjo galimybę drąsiai pasvajoti apie skirtingas veiklos sritis ir kaip jas pagerinti parapijoje aptariant liturgiją ir maldą, evangelizaciją, tarnystes ir bendruomenę.

Visos svajonės buvo užrašytos ir kitame susitikime gegužės mėnesį mokymų dalyviai bus kviečiami išsirinkti porą pasiūlymų ir apsvarstyti, kaip tai būtų galima konkrečiai įgyvendinti savo parapijoje.

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune